Завршна ПРЕС конференција за успешно спроведени обуки за онлајн маркетинг

Posted on Leave a commentPosted in Uncategorised

На 08.10.2020 во Хотел Грација се одржа завршна прес конференција во рамки на проектот Онлајн маркетинг – можност за зголемување на конкурентноста од ИПА програмата на ЕУ кој е меѓу гранична соработка со Република Бугарија. Под засилени мерки на претпазливост беа поделени сертификати на учесниците кои успешно ја завршија обуката за онлајн маркетинг и беа […]

Успешно завршени 10 обуки за онлајн маркетинг!

Posted on Leave a commentPosted in Uncategorised

Во изминатиот период во Куманово одржавме 10 работилници за да ги обучиме сопствениците на мали и средни претпријатија и занаетчиите да ги продаваат своите производи и преку интернет, што се покажа како исклучително важно за малите бизниси во овој период. Учесниците се запознаа со онлајн платформата на која може да ги пласираат своите производи за […]

Во тек се обуките за Онлајн маркетинг – можност за зголемување на конкурентноста во Куманово

Posted on Leave a commentPosted in Uncategorised

Во изминатиот период како дел од проектот Онлајн маркетинг – можност за зголемување на конкурентноста, кој е меѓу-гранична соработка со Република Бугарија под програмата Interreg IPA CBC, во Куманово се одржаа серија обуки. Целта на обуките кои се одржаа и на оние кои следат е сопствениците на мали и средни претпријатија да се стекнат со […]

Серија обуки за Онлајн маркетинг одржани во Куманово во рамки на проектот – Онлајн маркетинг – можност за зголемување на конкуретноста

Posted on Leave a commentPosted in Uncategorised

Во изминатиот период одржавме серија обуки во рамки на проектот Онлајн маркетинг – можност за зголемување на конкурентноста, кој е меѓугранична соработка со Република Бугарија под Interreg – IPA CBC програмата. Повеќе од 20 учесници на обуките кои се одржаа во Куманово имаа можност да дознаат за e-commerce платформата (https://crafts-bulgaria.com/) и како да ја користат. […]

Втор повик за учесници на работилниците во рамки на проектот „Online- marketing можност за зголемување на конкуретноста“

Posted on Leave a commentPosted in Uncategorised

Занаетчија сте или земјоделец, претприемач или пак сопственик на мал бизнис? Сакате да ја зголемите видливоста на вашето производство и на интернационално ниво? Програмата за зголемување на конкурентноста преку online marketing овозможува вашето производство да излезе надвор од границите на традиционалниот пазар. Можете да се пријавите на elipsa.marija@gmail.com најдоцна до 22.05.2020 и станете потенцијален учесник […]

КОВИД 19 – Бесплатна телефонска линија за ПСИХЛОШКА ПОДДРШКА со цел нега на менталното здравје и психолошка благосостојба

Posted on Leave a commentPosted in Uncategorised

КОВИД 19 – Бесплатна телефонска линија за ПСИХЛОШКА ПОДДРШКА со цел нега на менталното здравје и психолошка благосостојба. Здружението на Граѓани ЕЛИПСА-Куманово Elipsa Cod во услови на вонредна состојба и епидемија на вирусот Корона 19 се приклучува на големиот број на граѓани, неформални граѓански групи и здруженија кои доброволно и волонтерски се на располагање на сите граѓани, […]

Видео: Прес – конференција Куманово „Онлајн маркетинг – можност за зголемување на конкуретноста“

Posted on Leave a commentPosted in Uncategorised

Прес-конференција за отворање на проектот од меѓуграничната соработка со Република Бугарија „Онлајн маркетинг – можност за зголемување на конкуретноста“.

Промовиран проектот „Онлајн маркетинг – можност за зголемување на конкурентноста“

Posted on Leave a commentPosted in Uncategorised

Проектот „Онлај маркетинг – можности за зголемување на конкурентноста“ има за цел да ги промовира производите на малите и средни претпријатија во меѓуграничниот регион. Како што објасни Марија Митева, финансиски координатор, идејата е претприемачите од Куманово и Ќустендил да поминат обуки, преку кои ќе се запознаат со финкционирањето на онлајн платформата заради зголемување на конкурентноста […]

Работилници

Posted on Leave a commentPosted in Uncategorised

ЗЕЛЕНА ЕКОНОМИЈА – 3 БЕСПЛАТНИ ОБУКИ  EKONOMIA E GREEN – 3 TRAJNIME FALAS Elipsa Cod Ве поканува на 3 БЕСПЛАТНИ ОБУКИ: “1. “Вовед во Дигитално Претприемништво – Зелена Економија”: 2. “Подготовка на Бизнис Ллан- Зелена Економија ” со Избор на најдобар бизнис план – Зелена Економија и 3. “Дигитални комуникациски вештини“ каде целна група се […]

Проект: ПРОМЕНИ ЗА ОДРЖЛИВОСТ – „Е-Донација“

Posted on Leave a commentPosted in Uncategorised

IPA CSF 2015 EUROPEAID/151569/DD/ACT/MK –  ПРОЕКТ: ПРОМЕНИ ЗА ОДРЖЛИВОСТ (Договор бр. IPA/2016/381878) ИМЕ НА ПОД-ПРОЕКТОТ Одржливи локални граѓански организации за одржливи локални граѓански иницијативи – „Е-Донација“ ЦЕЛ НА ПРОЕКТОТ Целта на предлогот е зајакнување на локалните граѓанските организации со помош на локалните мали и средни претпријатија за спроведување на модели за мобилизирање на локални ресурси […]