Обуки

Е-Донација

Центарот за одржлив развој „Елипса“ и Радио „Бум“ од Куманово во рамките на проектот: „Одржливи локални граѓански организации за одржливи локални граѓански иницијативи“ – Е-Донација, кој е финансиран од програмата за доделување грантови на проектот „Промени за одржливост“ финансиран од Европската Унија, спроведуван од Конект во партнерство со Фондација Аполонија и Центарот за даночна политика.

Целта на предлогот е зајакнување на локалните граѓанските организации со помош на локалните мали и средни претпријатија за спроведување на модели за мобилизирање на локални ресурси за одржливост на граѓанските иницијативи и резултати, каде целни групи се членови на ГО, Граѓански организации, локални мали и средни претпријатија од повеќето мултиетничките заедници во регионот и како крајни корисници се Граѓаните на Североисточен регион. Како проектни активности во серијата на обуки „Digital Management Solution” со следниве обуки: #„Crowdfunding + Вовед во Дигитална Економија“, ##“Научете сe за Facebook“„### YouTube или Twitter“.

1.YOUTUBE, TWITTER
14-15-16.04.2019

2.НАУЧЕТЕ СЕ ЗА FACEBOOK
18-19-20.03.2019

3.CROWDFUNDING и вовед во Дигитална Економија
25-26-27.02.2019

 

ЗЕЛЕНА ЕКОНОМИЈА – 3 БЕСПЛАТНИ ОБУКИ / EKONOMIA E GREEN – 3 TRAJNIME FALAS

Elipsa Cod Ве поканува на 3 БЕСПЛАТНИ ОБУКИ: “1. “Вовед во Дигитално Претприемништво – Зелена Економија”: 2. “Подготовка на Бизнис Ллан- Зелена Економија ” со Избор на најдобар бизнис план – Зелена Економија и 3. “Дигитални комуникациски вештини“ каде целна група се сите ЖЕНИ (маргинализирани, обесправени) од Североистичниот Регион кои ќе се одржат во период од 15-17 Мај 2019 година во зградата на поранешен Комитет – Куманово.
Сите заинтересирани својот интерест да го најават на следниве Дигитални Канали со име “ELIPSACOD” на | Facebook | Twitter | Instagram | Yahoo | Google| и/или на E-mail: ELIPSACOD@yahoo.com i/или во нашиот InBox. ПОБРЗАЈТЕ МЕСТАТЕ СЕ ОГРАНИЧЕНИ!
Напомена: Најредовните 3 слушателки на сите 3 (три) обуки како награда ќе земат учество на БЕСПЛАТНА ОБУКА од страна на ЕЛИПСА: „Вовед во управување со ДРОН – БЕСПИЛОТНО ВОЗИЛО на територијата на Североистичниот Регион.